Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Ecokids 2010 εκδηλωσεις ενημερωσης στη Ροδο 17-19 Φεβρουαριου

Κινηματογράφος από όλο τον κόσμο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών
σε θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωήςτο φεστιβαλ Ecokids πλησιαζει
επισκέψεις σε σχολεία και συζητήσεις με μαθητές και γονείς 17-19 Φεβρουαριου
εναρξη κρατησεων για της προβολες των σχολειων 19 Φεβρουαριου
εκδηλωση ενημερωσης

για εκπαιδευτικουσ σχετικα με το φεστιβαλ Ecokids
Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010 Ώρα 7.30 μ.μ. αίθουσα εκδηλώσεων του Ενυδρείου Ρόδου


H Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Ν. Δωδεκανήσου
Oι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου
Oι Υπεύθυνοι Καινοτόμων Δράσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ & Προσχολικής Αγωγής Ρόδου
και η Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου "Θέασις"

Προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενυδρείου Ρόδου, για να συζητήσουν με τη Λουκία Ρικάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ecofilms, τη θεματολογία και το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθούν στο πλαίσιο του Ecokids 2010.Ταυτόχρονα, θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθουν θέματα που αφορούν στην ουσιαστικότερη συμβολή των εκπαιδευτικών στην επιτυχία των εκδηλώσεων του Ecokids,
καθώς και θέματα που σχετίζονται με την προώθηση δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του Πολιτισμού γενικά και του Κινηματογράφου ειδικότερα στις σχολικές μονάδες.
Από 17 ως και 19 Φεβρουαριου θα πραγματοποιηθουν επισης επισκέψεις σε σχολεία της Ροδου και συζητήσεις με μαθητές και γονείς για ενημερωση σχετικα με το φεστιβαλ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ecofilms ‘10 θα πραγματοποιηθούν οι προ-φεστιβαλικές προβολές Ecokids από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου.
Το Ecokids αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Ροδίων και του ΠΟΔΡ.
Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές κατωτέρας και μέσης εκπαίδευσης αλλά και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν-δωρεάν-διεθνείς και ελληνικές ταινίες περιβαλλοντικού χαρακτήρα με τη συνοδεία πρωτότυπου υλικού για δημιουργικές δραστηριότητες στην τάξη. Η διοργάνωση, φυσικά, απευθύνεται επίσης σε παιδιά και έφηβους που επισκέπτονται το νησί κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών εκδρομών του Μαρτίου. Το Ecokids έχει καθιερωθεί ως τόπος συνάντησης της νέας γενιάς, των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Εδώ τα παιδιά και οι νέοι προσθέτουν τη δική τους ανησυχία για το μέλλον της γης και μαθαίνουν να διαβάζουν την οπτικοακουστική γλώσσα και να εκτιμούν την τέχνη του κινηματογράφου.
Σκοπός των προ-φεστιβαλικών προβολών είναι η δημιουργική καθοδήγηση των μαθητών στους τρόπους κατανόησης της κινηματογραφικής εικόνας, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και δικαιωμάτων καθώς και η δημιουργική απασχόληση τους με δράσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του σχολείου αλλά και της καθημερινής ζωής, στην οικογένεια και την πόλη τους.
Στη φετινή διοργάνωση η συνεργασία με τις σχολικές μονάδες έχει συστηματικότερο χαρακτήρα. Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιείται αυτή η ενημερωτική , συνάντηση με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι επισκέψεις σε σχολεία και συζητήσεις με μαθητές και γονείς.
Γι’ αυτό το σκοπό, είμαστε σε στενή συνεργασία με Σχολικούς Συμβούλους και Υπευθύνους των Καινοτόμων Δράσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, οι οποίοι θα συντονίσουν της ενέργειες για την επιτυχία του Ecokids 2010.
Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια και φέτος, τη θετική της συμβολή στην επιτυχία των εκδηλώσεων θα έχει και η κινηματογραφική Λέσχη «Θέασις».

Το πρόγραμμα και η φιλοσοφία του
Φέτος οι περισσότερες ταινίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ εξερευνούν το ανθρώπινο περιβάλλον. Σε ποιο φυσικό και σε ποιο χτισμένο περιβάλλον ζουν τα παιδιά στις διαφορετικές χώρες, πώς συνεννοούνται μεταξύ τους και με τους μεγάλους για να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα. Στη λύση ποιων οικογενειακών προβλημάτων μπορεί να συμμετέχει ένα παιδί. Ποια παιχνίδια ενθουσιάζουν τα παιδιά σήμερα και σε ποιους κόσμους μαγικούς καταφεύγουν για να ονειρευτούν, μέσα σε ποιους μύθους ζουν. Τι λογής παιχνίδια τους υποχρεώνει να παίξουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν.
Και όλα αυτά μέσα από την κινηματογραφική εικόνα και ομιλία που είναι γνώριμος τρόπος επικοινωνίας για τη νέα γενιά και είναι εύκολο να συμπαρασύρει τον καθένα σε μια περιπέτεια ανήσυχη για τον τόπο και τον τρόπο που ζούμε.
Η σύγχρονη αισθητική των ταινιών που εξασφάλισε το Ecokids, η προχωρημένη τεχνική των κινουμένων σχεδίων και τα τεχνολογικά ευρήματα που χρησιμοποιούνται στην εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να μιλήσουν στη γλώσσα του σήμερα για το αύριο του πλανήτη μας. Να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους και να σχεδιάσουν παρεμβάσεις μέσα στη δική τους ακτίνα δράσης.
Γι αυτό στο Ecokids επιμένουμε στη συζήτηση μετά από την προβολή κάθε ταινίας. Για να ακουστούν οι απόψεις κάθε ηλικίας και η νεολαία να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να βελτιώσει στην καθημερινή της ζωή για να ρυθμίζει την ποιότητα του περιβάλλοντος της.

Έναρξη κρατήσεων για τις προβολές από Παρασκευη 19 Φεβρουαριου
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:


Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων ΠΟΔΡ 22410 27427
Ασημένη Παπαμανωλη


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ECOFILMS 210.3636390 info@ecofilms.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ: Νάνσυ Φαφούτη 6942 586579 press@ecofilms.gr

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων ΠΟΔΡ 22410 27427
Χορηγός επικοινωνίας Παλμός 99,5FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: