Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Τα Βήματα


ΒΗΜΑΤΑ STEPS Ελλάδα 2008 Διάρκεια : 15’
Σενάριο, Σκηνοθεσία : Panagiotis Katsachnias, Kostas Katrakis Φωτογραφία : Μιχάλης Καπετανίδης Modeling – Animation: Kostas Katrakis, Lefteris Kalpakioris, Tassos Zervas, Panagiotis Katsachnias Μουσική, Ήχος : Giannis Kyris Διευθυντής Παραγωγής : Pictus, Panagiotis Katsachnias Εκτέλεση Παραγωγής : Protasis, Nikos Nikoletos Συμπαραγωγή : Greek Film Centre

Ξεκινώντας από την ιδέα, ότι κάθε μικρό η μεγάλο ταξίδι, έρευνα, η ακόμα και σκέψη, ξεκινάει από το πρώτο βήμα, δημιουργήσαμε μια ταινία που μιλάει για την πορεία του ανθρώπου στον πλανήτη μας. Μια ταινία που στηρίζεται αποκλειστικά στην εικόνα για να το πετύχει. Κινείται ανάμεσα σε δυο παράλληλες αφηγήσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά η μία για την άλλη. Περιγράφει με τρόπο αφαιρετικό, ιστορικά γεγονότα, αλλά και εικόνες ενός μέλλοντος. Προσπαθεί, να καταθέσει κινηματογραφικά μια πρόταση, σ’ αυτήν την τόσο μεγάλη συζήτηση.
Οι σκηνοθετες Γεννήθηκαν στην Αθήνα το 1971.Ως δημιουργοί συνεργάστηκαν με το του Ίδρυμα Ευγενίδου στις ψηφιακές ταινίες που προβάλλονται στον θόλο του Πλανητάριου (2001).
Συνεργάζονται ξανά στην παραγωγή της 3D animated ταινίας μικρού μήκους του Κ.Κατράκη «Φανταξιά» το 2004.
Αναλαμβάνουν την παραγωγή διαφημιστικών spots για την τηλεόραση καθώς επίσης και τανίες για εκπαιδευτικούς και εταιρικούς σκοπούς.
Το 2005 συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, του Φεστιβάλ Δράμας και σ’ αυτό της Ολυμπίας, με την κοινή 3D animated ταινία τους: «Ο Κύκλος της Εξέλιξης;».
Η ταινία «Steps» (2008) είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια 3D animated ταινία τους, που διακρίθηκε και στο 31ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.
Από το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας (2005) και μετά υλοποιούν με πολύ μεγάλη επιτυχία, εκπαιδευτικά εργαστήρια, με θέμα το animation, μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ, σε παιδιά και νέους και σε σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: